17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 21:37

Siria: Franţa a bombardat Raqa, fieful reţelei teroriste Stat Islamic

spot_img

Zece avioane de luptă franceze au lansat 20 de bombe duminică asupra Raqa, fieful organizației Statul Islamic (SI) în estul Siriei, distrugând un post de comandă și o tabără de antrenament, a anunțat Ministerul Apărării la Paris.

Douăsprezece aparate, dintre care zece avioane de vânătoare, s-au angajat simultan decolând din Emiratele Arabe Unite și Iordania și au lansat 20 de bombe.

“Primul obiectiv distrus era utilizat de Daesh (acronim pentru SI în limba arabă) ca post de comandă, centru de recrutare jihadist și depozit de arme și muniții. Al doilea obiectiv era o tabără de antrenament teroristă”, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

“Planificată asupra unor situri identificate anterior în misiuni de recunoaștere efectuate de Franța, această operațiune a fost condusă în coordonare cu forțele americane”, precizează ministerul.

Bombardamentele efectuate duminică par a fi o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu 132 de morţi şi sute de răniţi în rândul civililor.