16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:49
No menu items!

Siria: Discuțiile de pace nu s-au soldat cu prea multe progrese (Brahimi)

spot_img

lakhdar-brahimi-syria

Mediatorul internațional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a declarat sâmbătă că, deși la primele două runde ale discuțiilor de pace dintre delegația guvernului sirian și cea a opoziției nu s-au înregistrat prea multe progrese, cele două părți au convenit asupra unei agende pentru un al treilea tur de discuții, la o dată nespecificată, relatează Reuters.

Potrivit lui Brahmini, deși ultima sesiune a celei de-a doua runde de discuții „a fost la fel de dificilă ca toate întâlnirile pe care le-am avut, am căzut de acord asupra unei ordini de zi pentru următoarea rundă, atunci când aceasta va avea loc”.

Printre punctele care urmează să fie discutate figurează violența și terorismul, organismul de conducere în perioada de tranziție, instituțiile naționale și reconcilierea națională.

„Îmi cer scuze pentru că aceste două runde nu s-au soldat cu prea mult”, a declarat Brahmini, adăugând că guvernul sirian a refuzat sugestia sa ca, la următoarea rundă de negocieri, cele două părți să abordeze problema combaterii „terorismului” în prima zi de discuții și organismul de conducere în perioada de tranziție în cea de-a doua zi.

A.V.