26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:39
No menu items!

Siria a executat 24 de oameni acuzați de terorism

spot_img

Siria a executat 24 de persoane care au fost acuzate de terorism, pentru că au declanșat incendiile devastatoare de anul trecut în care au murit 3 oameni și care au afectat mii de hectare de pădure, a anunțat, joi, Ministerul Sirian al Justiției.

Făptașii au mărturisit că au declanașat încendiul în mai multe locații din trei provincii, fiind arestați anul trecut. Au fost executați miercuri, potrivit CNN.

11 persoane implicate și ele în declanșarea incendiilor au fost condamnate la muncă silnică pe viață, iar alte 4 au fost condamnate la muncă silnică temporară, se arată în comunicat.

Cinci minori au primit, de asemenea, pedepse cuprinse între 10 și 12 ani de închisoare pentru implicarea lor în incidente.

Incendiile au afectat 280 de orașe, au afectat peste 370 de locuințe și au distrus 11.000 de hectare de teren împădurit.

Au provocat, de asemenea, pagube la fermele de animale, au afectat utilaje agricole și infrastructuri, potrivit Ministerului Justiției. 

În declarația Ministerului Justiției se spune că făptașii au recunoscut că plănuiau să aprindă incendiile la sfârșitul lunii august 2020 și că au comis infracțiunile „intermitent” din septembrie până în octombrie 2020.

Pedeapsa capitală în Siria este aplicată în cazul mai multor infracțiuni, inclusiv trădare, spionaj, crimă și incendiere.