“Sinucidere virtuală”: milioane de utilizatori Facebook renunță la rețeaua de socializare

Milioane de utilizatori Facebook au renunțat la serviciile rețelei de socializare și și-au șters paginile, după dezvăluirile făcute de fostul asistent NSA, Edward Snowden, și de portalul WikiLeaks în legătură cu supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA în colaborare cu cele din alte țări occidentale, relatează “The Daily Mail”.

“Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic, din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA”, potrivit declarațiilor editorului revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

Rapoartele arată că Facebook și-a pierdut aproximativ 9 milioane de utilizatori din SUA și 2 milioane de utilizatori din Marea Britanie.

Potrivit unei cercetări realizate de o echipă de la Universitatea din Viena pentru a stabili cauzele care i-au determinat pe utilizatorii Facebook să renunțe la conturile lor, în urma intervievării a 600 de persoane s-a constatat că cea mai frecventă cauză este preocuparea pentru confidențialitatea vieții private pe Internet (48,3%), urmată de nemulțumirea generală față de serviciile Facebook (13,5%), de aspectele negative privind prietenii virtuali (12,6%) și de sentimentul de a deveni dependenți (6%).

Studiul arată că, în comparație cu cei care au continuat să utilizeze rețeaua de socializare Facebook, cei care au părăsit rețeaua sunt, în medie, persoane în vârstă, bărbați.

 Daniela Marinescu

NICIUN COMENTARIU