10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:19
No menu items!

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

spot_img

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de ucidere din culpă de care s-ar putea face vinovate cadrele medicale care aveau obligația să-l supravegheze. În România s-au înregistrat mai multe sinucideri în rândul pacienților internați cu acest diagnostic în spitale, dar și al aparținătorilor care au pierdut pe cineva drag în pandemie.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

 

În România au fost înregistrate mai multe cazuri de acest fel, iar Hotnews reamintește câteva dintre ele:

  • O femeie de 55 de ani interată cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.
  • Un bărbat înternat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, fiind al doilea caz de sinucidere a unui bolnav cu Covid-19 din județ.
  • Un pacient diagnosticat cu Covid-19 a sărit de la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie “Nicolae Oblu” din Iași, în septembrie.