20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:37

Singurul oraș din România recomandat turiștilor la nivel mondial

spot_img

Sibiul ocupă locul 6 în top 100 cele mai convenabile orașe la nivel mondial care trebuie explorate în 2016, conform unui studiu realizat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din lume.

Fosta Capitală Culturală Europeană este inclusă, pentru a treia oară consecutiv, în top-ul anual Best Value Index,însă, acum, a reușit să urce în top 10.

Dacă în cele două ediții anterioare ale topului Best Value Index, realizate de trivago, Sibiul făcea parte din top 20 destinații cu cel mai bun raport calitate-preț din întreaga lume, alături de Brașov sau Eforie Nord, în acest an este singurul oraș din România recomandat turiștilor interesați de vacanțe sau concedii avantajoase pentru anul 2016.

Situația de acum se datorează indicelui său, care a crescut pe lista actuală de la 96,02% la 96,55%. Acesta este calculat pe baza reputației hotelurilor din Sibiu și a prețurilor medii de cazare, care au scăzut de la 275 lei/seară la 243 lei/seară.

Destinațiile europene care au depășit orașul românesc în acest top sunt Mostar – Bosnia Herțegovina, Veliko Târnovo – Bulgaria și Novi Sad – Serbia. Prețurile medii de cazare pe seară pentru o cameră dublă standard, înregistrate în ultimele 12 luni, sunt de 225 de lei, 190 de lei și, respectiv, 239 de lei.

Primul loc în acest clasament este ocupat de orașul chinezesc Fenghuang, cu o valoare a indicelui de 98,01%. În primele zece locuri se mai afla alte două orașe din China – Dali (locul 10) și Pingvao (locul 5). India este prezentă și ea în top 10 cu orașul Wavanad, aflat pe locul 9.