13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:12
No menu items!

Singura temere a lui Ciucă este legată de Biserică și Divinitate. Cum a reușit să se roage pe câmpul de luptă: A construit o capelă militară

spot_img

Invitat la DC News, Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a vorbit despre relația pe care o are cu Divinitatea și de când a început să se apropie de Dumnezeu.

„Ați afirmat într-un interviu anterior că singura dumneavoastră teamă e să nu muriți neîmpărtășit. Ce relație ați avut cu Divinitatea pe câmpul de luptă“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Relația cu Divinitatea nu a fost doar pe câmpul de luptă, ci o avem fiecare dintre noi din momentul în care începem să înțelegem ce înseamnă Divinitatea, când părinții sau bunicii ne învață prima rugăciune. Relația cu Divinitatea se trăiește, se simte“, a spus Nicolae Ciucă.

„Aveați biserică în baza în care erați?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„În ambele baze, și în Kandahar, și în Irak. Împreună cu camarazii mei am construit câte o capelă militară. Am avut capelă militară unde preotul slujea în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare religioasă. Nu conta că suntem doar 2 sau 3 la slujbă ori capela e plină, se slujea.

Această legătură cu Divinitatea se trăiește de către fiecare dintre noi și teama de a nu muri neîmpărtășit sper că e ușor de înțeles. De aici nimeni nu a plecat viu. În tradiția noastră, în credința și conștiința noastră, ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om este să se împărtășească. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai des posibil, că nu știm niciodată ce poate să se întâmpla.

Sunt chestiuni de natură personală, pe care le-am dobândit de mic, de la țară. Bunica mea era foarte credincioasă și așa ne-a crescut și educat“, a mai spus Nicolae Ciucă.

D.Constantin