6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 10:47

Singura revistă de geografie, în condiţii grafice mai bune

spot_img

Editura Universităţii din Bucureşti (EUB) va îmbunătăţi calitatea grafică a singurei reviste din România de geografie. Revista “Analele Universităţii Bucureşti” va fi tipărită în totalitate color, iar ilustraţiile vor avea o claritate sporită, a anunţat conducerea EUB, în cadrul unei mese rotunde organizate la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti, în cadrul evenimentului “Caravana Cărţii Ştiinţifice”.

Analele cuprind texte semnate de cei mai buni autori din domeniu şi tratează probleme de geografie fizică, umană, dar şi studii ştiinţifice de referinţă. De menţionat că revista Universităţii din Bucureşti este tradusă în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

„Revista a fost publicată pentru prima oară în 2007, cu scopul de a asigura un forum internaţional pentru contribuţii sociale, economice şi culturale din sfera geografiei umane. Este o revistă supusă procesului de peer-review, apare şi pe hârtie şi on-line. Ea reprezintă iniţiativa şi eforturile membrilor catedrei de Geografie Umană de la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti. Este o publicaţie bianuală, scrisă în exclusivitate în limba engleză, care poate fi regăsită pe humangeographies.org.ro”.

“Caravana Cărţii Ştiinţifice” îşi propune să promoveze în facultăţi, adică mai aproape de studenţi, cele mai bune volume apărute la EUB. (Ionuţ Dascălu)