14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:38

Singura producție românească prezentă la Cannes a și fost premiată

spot_img

Scurtmetrajul unui regizor român de numai 37 de ani a câștigat un trofeu special al juriului de pe Croazetă

cannes

Filmul scurt independent ”Trece și prin perete”, realizat de Radu Jude, a fost recompensat vineri seara cu Mențiunea Specială a Juriului secțiunii ”Quinzanne des Réalisateurs”, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Scurtmetrajul a fost singura producție selecționată în acest an în cadrul evenimentului.

Scurtmetrajul ”Trece și prin perete” este o adaptare liberă după povestirea ”În magazie” de A.P Cehov și este o producție 100% independentă, realizată de Micro Film în coproducție cu Mitra Film și Motion Picture Management. Producători sunt Radu Jude și Ada Solomon.

Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii “Lampa cu căciulă” și “Alexandra”. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival și premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

”Quinzaine des Réalisateurs” este o secțiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietății de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în cadrul secțiunii ”Quinzane des Réalisateurs” au fost prezenți regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc și Jean-Pierre Dardenne.

Urmăriți câteva secvențe din film

C.C.