20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:29
No menu items!

Singapore în stare de șoc în urma unor incidente violente

spot_img

thaidead0112e

Revolte violente au avut loc în cursul nopții de duminică spre luni în Singapore între sute de muncitori străini și poliție, provocând un șoc în orașul-stat cu o imagine multietnică în mod normal foarte civilizată, informează AFP.

18 persoane au fost rănite și mai multe mașini de poliție au fost incendiate în primele violențe de acest gen din 1969, trezind amintirile incidentelor rasiale care au zguduit atunci Singapore.

Potrivit poliţiei, revoltele au avut loc după moartea unui indian, lovit de un autobuz în cartierul „Little India”, unde muncitorii în construcţii de pe subcontinentul indian se reunesc duminica pentru a profita de ziua de odihnă, abuzând uneori de alcool.

Circa 400 de persoane au atacat autobuzul în cauză, precum și mașini de poliție. Potrivit forțelor de ordine, printre persoanele rănite se află 10 polițiști, 27 de muncitori din Asia de Sud au fost arestați, iar trei mașini de poliție și o ambulanță au fost incendiate.

Imaginile revoltei, au șocat populația din Singapore, oraș-stat fără probleme unde autoritățile fac să domnească o ordine absolută.

Violențele dezvăluie fața ascunsă a bogatei capitale financiare al cărei succes depinde de o mulțime de muncitori străini, în special indieni, care consideră adeseori că sunt ignorați de miracolul economic din Singapore.

Prezența lor face în mod frecvent obiectul criticilor din partea populației originare din Singapore, contrastând cu imaginea oficială a unui oraș multietnic plin de armonie.

C.A.