1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:36
No menu items!

Sindicatul Europol, recomandare pentru polițiști: Să nu aplice noile reglementări referitoare la purtarea măștilor de protecție

spot_img

Sindicatul Europol recomandă polițiștilor să nu aplice cele mai noi reglementări referitoare la purtarea măștilor de protecție în aer liber. După ce Guvernul a decis că este obligatorie purtarea de măști medicale sau măști FFP2, interzicând astfel măștile textile, polițiștii susțin că nu pot fi puși în situația de a lua la verificat măștile cetățenilor.

Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU luate în această dimineață, se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise cât și în spațiile deschise. Elementul de noutate însă este reprezentat de interzicerea utilizării măștilor textile. Dacă până în prezent, actele normative vorbeau despre „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura”, acum se interzice folosirea altor tipuri de măști decât cele medicale sau FFP2.

„Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control.

Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate, nu mai vorbim despre polițiști care nici ei la rândul lor nu primesc de la unități astfel de măști de protecție.

Ce să mai vorbim despre riscul generat de scoaterea incorectă a măștii de protecție sau manipularea măștii pe durata procesului de verificare a acesteia.

Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție.

Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaților, la aproape 2 ani de la declanșarea pandemiei, nu ne punem speranțe că „specialiștii” vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricții cu privire la purtarea măștilor de protecție”, transmit reprezentanții sindicatului.

Sindicatul EUROPOL recomandă polițiștilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate și de logică și să-și invite șefii să le arate cum se realizează controlul măștilor de protecție.