-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:41
No menu items!

Sindicatele din învățământul britanic se judecă cu guvernul pentru redeschiderea școlilor

spot_img

Guvernul se confruntă cu o revoltă majoră din partea profesorilor și a directorilor pentru planurile sale de redeschidere a școlilor, relatează The Guardian.

Directorii au început acțiuni legale împotriva Departamentului pentru Educație sâmbătă, în încercarea de a forța miniștrii să dezvăluie de ce cred că este sigură redeschiderea școlilor luni, având în vedere transmisibilitatea mai mare a noii variante Covid-19, în special în rândul copiilor.

Asociația Națională a Directorilor (NAHT) și Asociația Conducătorilor de Școli și Colegii au instruit avocații să scrie guvernului, oferindu-i luni până la ora 16:00 să împărtășească orice informații și date științifice care sugerează că este sigur pentru întoarcerea școlilor.

NAHT intenționează, de asemenea, să emită îndrumări directorilor, care le vor recomanda să nu ia măsuri împotriva personalului care refuză să se întoarcă la serviciu, deoarece consideră că este nesigur.

Sindicatele care reprezintă profesorii și personalul de sprijin au solicitat învățarea la distanță. Într-o scrisoare către secretarul educației, Gavin Williamson, secretarul general al NASUWT, dr. Patrick Roach, afirmă că este „singura opțiune sensibilă și credibilă din acest moment de a minimiza riscurile pentru cei care lucrează în școli și de a proteja sănătatea publică”.

Sâmbătă, Brighton și Hove City Council au sfătuit școlile primare să întârzie redeschiderea și să predea de la distanță până la 18 ianuarie și i-a scris lui Williamson cerând să fie inclus în școlile care au permisiunea de a rămâne doar online.

GMB a declarat că diferitele aranjamente între nivelurile superioare reprezintă „o rețetă periculoasă pentru haos” și că provoacă un stres suplimentar părinților, elevilor și personalului de sprijin.

Cel mai mare sindicat didactic din Marea Britanie i-a avertizat pe profesori sâmbătă să nu se întoarcă luni la sălile de clasă din cauza temerilor de siguranță.

NEU, care reprezintă majoritatea cadrelor didactice și a peste 450.000 de angajați ai școlii din Marea Britanie, și-a informat membrii că nu este sigur pentru ei să se întoarcă la școală cel mai devreme la jumătatea lunii ianuarie.