1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:30
No menu items!

Sindicatele din electricitate protestează, miercuri şi joi, la Guvern

spot_img

foto: impactingorj.com

Sindicatele din electricitate vor protesta, miercuri şi joi, la sediul Guvernului, cerând aprobarea strategiei energetice şi redresarea economică a societăţilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud.

Pichetul de la sediul Guvernului este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate “Univers”, pe 7 şi 8 august, între orele 12.15 şi 15.00, la protest fiind aşteptate între 350 şi 400 de persoane.

Sindicaliştii cer redresarea economică a societăţilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud în vederea păstrării locurilor de muncă, dar şi elaborarea şi aprobarea strategiei energetice a României, care să conducă la dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice pentru creşterea calităţii serviciului public pentru toţi consumatorii de energie electrică.

Într-un memoriu transmis Guvernului, sindicaliştii au atras atenţia asupra faptului că societăţile de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud sunt într-o situaţie dezastruoasă din punct de vedere financiar, iar acest lucru a dus la neplata drepturilor salariale din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Sindicaliştii consideră că lipsa de decizie şi răspundere a conducerii executive a acestora, a Consiliilor de Administraţie şi a AGA, cât şi a acţionarului unic SC Electrica SA au fost factorii care au condus la aducerea în faliment a acestor societăţi.

Totodată, sindicaliştii reclamă faptul că Ministerul Economiei şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie nu au dispus punerea în aplicare a unui plan de eficientizare a acestor societăţi şi au asistat la falimentarea lor şi pierderea a aproximativ 1.500 de locuri de muncă.

Lucian Mera