21.2 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 3:57
No menu items!

Grevă japoneză în administrația publică. Ce revendicări au sindicaliștii

spot_img

Membrii mai multor sindicate din sectorul administraţiei publice se află, joi, în grevă japoneză. Printre revendicările bugetarilor din administraţia publică se numără revocarea măsurii prin care salariile bugetarilor nu cresc, în acest an.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a transmis că sindicatele membre participă la o grevă japoneză care este parte din programul de acţiuni stabilite de către Biroul executiv al federaţiei.

Astfel, pe parcursul întregii zile, salariaţii din amdinistraţie care sunt membri de sindicat vor purta banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, fără a întrerupe însă programul de lucru.

Una dintre revendicările angajaţilor din administraţia publică o reprezintă aplicarea imediată şi ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar duce la revocarea măsurii de îngheţare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul în curs.

O altă revendicare este cea de modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea în sectorul bugetar în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

„În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de bază/încadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă”, au transmis sindicaliştii din sistem.

                                                                                                                  Adina Silav