15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:49

Sindicaliștii lui Rădoi, victorie împotriva Metrorex. Angajații rămân cu majorarea de 18% a salariilor

spot_img

Conducerea Metrorex a pierdut definitiv în instanță procesul cu Unitatea –  Sindicatul Liber din  Metrou (USLM), prin care cerea anularea Contractului Colectiv de Muncă și, implicit, a majorării salariale de 18%.

Curtea de Apel București a decis marți, printr-o decizie definitivă, să respingă cererea Metrorex, de suspendare a majorării salariale de 18%, de care cei 5.000 de angajații beneficiază din data de 1 noiembrie 2020.

“Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel București, Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, publicată marți pe portalul instanțelor de judecată.

Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului, care pe data de 24 iunie a respins ca inadmisibilă cererea Metrorex pentru o Ordonanță Preșidențială.

                                                                                                                    Adina Silav