23.2 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:09
No menu items!

Sindicaliștii din Sănătate, după tragedia din Constanța:”Se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România”

spot_img

Federaţia Sanitas a transmis, vineri, că tragedia de la Constanţa se poate repeta oricând în alt spital din România, deoarece instituțiile sanitare sunt obligate să funcționeze în clădiri cu infrastructură învechită, de peste 80-90 de ani, “incapabilă să facă față cerințelor tehnice și a celor de siguranță a pacienților”.

“Nu putem să nu spunem, pentru a nu știu câta oară, că același lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România”, atrage atenția Sanitas.

Sindicaliștii din Sănătate susțin că nu există o strategie coerentă la nivelul Guvernului și nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public.

“În schimb, guvernanții sunt ”campioni” ai deciziilor punctuale, luate ”pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo și când cedează!

Nu mai devreme de ieri, premierul Cîțu amenința managerii cu pierderea locurilor de muncă dacă nu rezolvă problema locurilor la ATI. Să-i spună cineva domnului prim-ministru că secțiile ATI nu se fac la comandă și nu suportă improvizații!”, precizează reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România.

                                                                                                                 Adina Silav