2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 7:08
No menu items!

Sindicaliștii îi cer guvernului să calculeze corect pensiile

spot_img

Confederaţia Naţională Sindicală ”Cartel ALFA” îi solicită, printr-un comunicat, premierului Victor Ponta să ia măsuri pentru a asigura transparenţa metodologiei prin care se calculează pensiile şi valorile asigurărilor sociale.

”Din cauza lipsei de transparenţă în calcul, dar şi a greşelilor unor funcţionari, anumiţi pensionari sau beneficiari ai asigurărilor de stat se confruntă cu probleme grave, uneori chiar dramatice. Noi am semnalat această chestiune tuturor miniştrilor Muncii în funcţie din ultimii ani, inclusiv actualului ministru de resort, însă din păcate demersul nostru nu a avut niciun rezultat. Dosarele sunt soluţionate de instanţa de judecată în intervale de timp aberant de mari, iar de aceea vă solicităm să soluţionaţi această problemă”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit ”Cartel ALFA”, printre căile de rezolvare a problemei se numără: emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar; menţionarea şi actualizarea procedurii de calcul a pensiei (un model clar şi usor de utilizat) pe site-ul Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale; dar şi responsabilizarea angajatorilor şi a inspecţiei muncii, în condiţiile în care adeverinţele de muncă cad în sarcina acestora şi în niciun caz a fostului lucrător, actualul pensionar.