29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:08
No menu items!

Sindicaliștii de la Metrou protestează în fața Ministerului Transporturilor

spot_img

Sindicaliștii protestează, joi, față de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă

sindicalisti protest

Câteva sute de membri ai Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) protestează, joi, de la ora 14,00, în fața Ministerului Transporturilor. Protestatarii sunt nemulțumiți de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă.

Deși vremea este nefavorabilă, salariații metroului nu țin cont de condițiile meteorologice și nici de cei care vor să-i pună la zid. Oamenii știu să-și apere interesele, așa cum au făcut și în ultimii 25 de ani. Suntem nemulțumiți că ministrul Transporturilor, Dan Șova, nu și-a găsit timp — pe parcursul unei săptămâni de pichete — să vină și să stea de vorbă cu noi.

Ion Rădoi

președintele USLM

Sindicaliștii protestează față de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă — Metrorex și a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta pe 25 septembrie 2013, privind creșteri salariale pentru angajații Metrorex, cel puțin egale cu indicele mediu de majorare a prețurilor, începând cu 1 ianuarie 2014.

Potrivit graficului de proteste, mitingul din fața Ministerului Transporturilor va continua, în jurul orei 15,00, cu un marș de protest pe traseul Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Strada Polizu, Strada Buzești, Piața Victoriei, Sediul PSD. În Piața Victoriei, manifestanții vor rămâne aproximativ jumătate de oră, între orele 15,30 și 16,00.

D.M.