5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:13
No menu items!

Sindicaliștii de la Hidroserv “Porțile de Fier” se pregătesc de proteste

spot_img

sindicalisti protest

Sindicaliștii de la Hidroserv “Porțile de Fier” se pregătesc să declanșeze un conflict de muncă, a declarat vineri liderul acestora, Cristinel Popescu.

Potrivit acestuia, ei sunt nemulțumiți de faptul că în ultima perioadă s-au înmulțit propunerile unor grupuri de interese din interiorul societății de a diviza Hidroserv “Porțile de Fier”, secția Caransebeș urmând să fie transferată sucursalei Hațeg.

“Nu putem rămâne indiferenți la această inginerie care urmărește să disponibilizeze personalul de la Caransebeș, astfel încât lucrările de aici să fie executate de echipele din județul Hunedoara. Este vorba de fondurile bănești la care vor să ajungă unii afaceriști din sistem”, a declarat Cristinel Popescu.

El a mai spus că pentru a împiedica inițiativa transferului secției din Caransebeș a Hidroserv “Porțile de Fier” a solicitat Federației Univers, la care sunt afiliați sindicaliștii, să stabilească un calendar de proteste, pentru a determina autoritățile să intervină în acest sector unde, dacă vor continua acțiunile de “destructurare”, vor fi puse în pericol sistemele hidroenergetice de pe Dunăre și din vestul țării.

“De asemenea, răbdarea noastră a ajuns la capăt. De luni de zile lucrăm doar patru zile pe săptămână, salariile fiindu-ne diminuate lunar cu 30%, iar volumul de lucrări este tot mai redus”, a adăugat Popescu.

A.V.