13 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024 - 5:20
No menu items!

Simulare Evaluare Națională 2024. Lucrările de la examen vor fi scanate digital, în premieră

spot_img

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. În premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată.

Marţi, elevii vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. 

Timpul de lucru este de 2 ore

Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute, iar timpul efectiv de lucru pentru fiecare din probele scrise ale simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de 120 minute şi începe după completarea casetei de identificare.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broşuri şi se vor tipări faţă-verso.

Scanarea lucrărilor

După ce termină examenul, fiecare elev trebuie să ducă la catedră lucrarea, acolo unde va fi scanată fiecare pagină. Tot acest proces dureaza cel mult cinci minute pentru fiecare copil.

Profesorii asistenţi trebuie să verifice dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic şi cu numărul de pagini trecut în procesul verbal de predare-primire al acesteia, precum şi gradul de lizibilitate al lucrării scanate, o încarcă şi o marchează pe platforma destinată evaluării digitalizate a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

                                                                                                      Adina Bucur Silav