11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 1:08

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Indian Wells

spot_img

Simona Halep, locul 5 WTA, cap de serie numărul 5 şi deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce adversara ei din optimi, sportiva cehă Barbora Strycova, locul 37 WTA, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0, pentru româncă. Următoarea adversară pentru Simona Halep este nr.1 mondial, Serena Williams.

Barbora Strycova s-a retras în partida de marți după 46 de minute de joc, acuzând probleme în zona pieptului.

Meciul a început destul de dificil pentru Halep, chiar dacă românca a reuşit un break în primul ghem. Strycova a făcut rebreak la 0, apoi a câştigat încă două ghemuri, astfel că jucătoarea cehă a condus cu 3-1. Barbora Strycova nu a impresionat în această parte a meciului, desprinderea ei fiind mai mult în urma greşelilor neforţate ale Simonei Halep. Cu un prim serviciu bun când intră, cu un joc variat, dar abuzând de scurte imprecise, Strycova ar fi putut spera mai mult de la primul set. Însă Halep şi-a calibrat treptat loviturile, iar sfaturile lui Darren Chill au dat mai multă consistenţă evoluţiei româncei.

La 1-3, Halep şi-a făcut serviciul şi l-a chemat pe Cahill în pauza ce a urmat. Antrenorul australian i-a recomandat să dea mai mult topspin mingii, să o trimită mai în adâncime, iar planul a funcţionat. Strycova a fost pusă în dificultate şi nu a mai reuşit nimic până la finalul setului, trecut pe tabelă cu scorul 6-3 în dreptul jucătoarei române.

În pauza dintre seturi, Strycova a acuzat probleme respiratorii şi a chemat personalul medical. După ce i s-a luat tensiunea, sportiva cehă a mai jucat doar un ghem, pe care l-a pierdut la 0, înainte de a se retrage de pe teren.

Calificarea în Simona Halep și-a asigurat un cec de 128.215 dolari și 215 puncte WTA, urmând ca în sferturi să joace contra învingătoarei dintre americanca Serena Williams, liderul mondial, și Katerina Bondarenko (Ucraina).sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 128.215 dolari şi cu 215 puncte WTA.