19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 2:56
No menu items!

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Roma

spot_img

Simona Halep, locul 21 WTA a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe franţuzoaica Alize Cornet, locul 34 WTA, în turul I al turneului de la Roma.

Întâlnirea de astăzi a fost a șasea, disputată cele două jucătoare, iar până acum, franţuzoaica a câştigat de patru ori și a pierdut o singură dată în fața Simonei Halep.
 
Ultimul lor duel a fost chiar anul acesta, în „optimile” de la Australian Open.
 
Halep a jucat lung, variat, s-a apărat cu un efort generos, a alergat cu succes la scurtele venite din partea cealaltă a fileului şi a contraatacat eficient, însă o scădere a evoluţiei ei în părţile secunde ale celor două seturi îi putea pune în pericol calificarea.
 
Simona Halep a început cu două break-uri în primele trei ghemuri, dar a condus numai cu 2-1 pentru că şi-a pierdut şi ea serviciul.
 
De la acest scor, Halep s-a desprins repede la 5-1, înainte ca jocul ei să se deregleze subit, ceea ce i-a permis franţuzoaicei să recupereze un break, luat la 0, şi să se apropie la 4-5.
 
A fost nevoie de câteva puncte muncite din greu pentru ca fost lider WTA să câştige primul set, cu 6-4, după 39 de minute de joc.
 

Setul secund a avut ceva din desfăşurarea primului, în sensul că din nou românca a avut nevoie de două break-uri în trei ghemuri pentru a se distanţa mai clar pe tabelă, 4-2. Ea a luat încă un break pentru a duce scorul la 5-2, dar Cornet nu a cedat şi a realizat rebreak-ul şi ulterior s-a apropiat iar la 4-5.

Jucătoarea din Constanţa a servit a doua oară pentru meci, dar de data aceasta a făcut-o foarte bine, câştigând ghemul la 0 şi setul tot cu 6-4, după o oră şi 25 de minute.

Halep va evolua în manşa a doua cu americanca Danielle Collins, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, scorul întâlnirilor directe fiind 1-1.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 13.176 de euro şi cu 60 de puncte WTA.