20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:33

Simona Halep joacă joi semifinala de la Roland Garros

spot_img

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, va juca pe Arena Philippe Chatrier, în compania germancei Andrea Petkovici, cap de serie numărul 28

halep s

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, va juca, joi, pe Arena Philippe Chatrier, în compania germancei Andrea Petkovici, cap de serie numărul 28, în semifinalele turneului de la Roland Garros, după întâlnirea Maria Şarapova – Eugenie Bouchard, programată să înceapă la ora 16.00.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27. Ea este singura jucătoare care nu a pierdut niciun set până acum la French Open.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

R.D.