16 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 7:27
No menu items!

Simona Halep, în apărarea sportivilor ruși și bieloruși care au fost interziși la Wimbledon: „Nu au nicio vină”

spot_img

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial că sportivii ruși și bieloruși au primit interdicția de a participa la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an. Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a reacționat și ea după decizia celor de la All England Club și a declarat că sportivii interziși sunt nevinovați și că nu ar trebui să sufere din cauza războiului din Ucraina.

„Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și după părerea mea, sportivii nu au nicio vină”, a spus Halep.

„E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat. Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. 

Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.

Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul”, a declarat Simona Halep potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.