Simona Halep ia o decizie radicală înainte de Wimbledon

halep accidentata

Tenismena română Simona Halep a anunţat, miercuri, printr-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook, că nu va participa la turneul de la Eastbourne, concurs pregătitor pentru Wimbledon, deși fusese inclus iniţial în programul său după victoria de la Roland Garros.

Simona Halep le-a transmis fanilor regretul că nu o vor putea evolua, înainte de Wimbledon și explică și motivul. „Am avut dureri şi inflamaţie la nivelul tendonului lui Ahile pe parcursul French Open-ului şi încă nu s-a refăcut complet. Doctorii m-au sfătuit să acord mai mult timp de repaus, în timp ce continui tratamentul”, a scris Simona Halep.

„Îmi pare foarte rău că trebuie să îmi anunţ retragerea din turneul de săptămâna viitoare, Nature Valley International. Mi-a plăcut să joc la Eastbourne anul trecut şi sper să ne vedem anul viitor. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi susţinere”, a mai scris Halep.

Românca ajunsese până în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne în 2017 şi ar fi avut de apărat 100 de puncte. Avansul ei în clasamentul mondial este însă substanţial, de 1.225 de puncte în faţa danezei Caroline Wozniacki – cea care anul trecut a jucat finala ultimului turneu-test înaintea vizitei la All England Club.

Nu ar fi însă prima dată când Simona Halep merge la Wimbledon fără turneu pregătitor pe iarbă. În 2016, constănţeanca şi-a acordat o pauză mai lungă după eliminarea în optimile turneului de la Roland Garros şi a reuşit apoi la Londra să ajungă până în sferturi (învinsă de Angelique Kerber).

E.S.

NICIUN COMENTARIU