10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 7:56

Simona Halep, decorată joi cu cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe

spot_img

Simona Halep va fi decorată joi cu cea mai înaltă distincţie de Biserica Ortodoxă pentru victoria de la Wimbledon. Cermonia va avea loc la Patrarhia Română şi va fi una privată, după dorinţa familiei campioanei.

Simona Halep va fi decorată de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem. Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Președintele Klaus Iohannis a semant, luni, 15 iulie, decretul cu privire la decorarea Simonei Halep cu Ordinul Național ”Steaua României”.

Miercuri, 17 iulie, zeci de mii de români s-au adunat la Arena Naţională unde Simona 

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, 6-2, 6-2, pe Serena Williams, după numai 55 de minute de joc.