13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:41
No menu items!

Simona Halep dă în judecată compania canadiană care produce suplimentul alimentar din cauza căruia a fost acuzată de dopaj

spot_img

După ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care produce suplimentul alimentar din cauza căruia a ajuns în această situație.

Tenismena Simona Halep a decis să dea în judecată compania canadiană care a produs suplimentul alimentar contaminat.

Avocatul Bogdan Stoica susține că procesul pe care Simona l-a deschis deja împotriva companiei canadiene este unul civil și nu va putea influența verdictul TAS din scandalul de dopaj, arată Antena 3 CNN.

Sportiva intenționează să ceară despăgubiri de câteva milioane de dolari, iar cauza este separată de cea din dosarul în care a fost suspendată de Tribunalul Sport Resolutions de la Londra.

Suplimentul despre care Simona Halep este convinsă că a fost contaminat cu Roxadustat, se numește Keto MCT, iar substanța respectivă este interzisă prin regulament de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat recent că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP).

Ea a transmis că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi reabilita numele în faţa acestor false acuzaţii”, a precizat Halep.

                                                                                                                  Adina Silav