9.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 19:46
No menu items!

Simona Halep, a doua zi de audieri la TAS. Vor fi audiaţi Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gohier

spot_img

Audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep continuă, joi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, urmând să depună mărturie antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gohier.

Miercuri, Halep a petrecut aproape 10 ore la TAS, unde au fost audiaţi mai mulţi experţi. La ieşirea de la audieri, Halep a spus: “Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”.

Avocatul român al sportivei s-a arătat încrezător în şansele de reuşită ale Simonei Halep în procesul de la Lausanne. “Sigur că sunt şanse. Mereu am fost optimişti”, a afirmat Bogdan Stoica.

Halep nu va face nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierii.

În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

                                                                                                          Adina Bucur Silav