1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 21:56
No menu items!

Simona Halep a cucerit titlul la Melbourne Summer Set 1

spot_img

Simona Halep a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cu 6-2 6-3, și a cucerit titlul la Melbourne Summer Set 1. Este titlul cu numărul 23 din cariera Simonei Halep.

Românca (30 de ani, locul 20 WTA) a dominat meciul cu Veronika Kudermetova (24 de ani, locul 31 WTA) și a reușit să învingă într-o oră și 14 minute. 

Simona Halep va primi pentru acest titlu 31.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

De asemenea, câștigarea turneului îi asigură lui Halep o ascensiune până pe poziția a 15-a a clasamentului WTA. Cu un total de 2.855 puncte, ea le-a depășit pe Elina Svitolina, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Jessica Pegula și Emma Răducanu.

”Este o plăcere să am un alt discurs, aici, pe acest frumos teren. Acum câţiva ani nu am fost învingătorea (n.r. – despre finala AO pierdută în 2018), dar m-am bucurat şi, băieţi, este foarte drăguţ să revin şi să joc în faţa dumneavoastră, aşa că vă mulţumesc pentru susţinere, a fost o plăcere şi m-aţi ajutat să câştig în acest an! Veronika, bravo pentru această săptămână! Ştiu că poate nu ai jucat la cel mai înalt nivel al tău, dar a fost un meci bun şi îţi doresc succes la open, este mult mai important. Echipei mele îi mulţumesc, bineînţeles, că a fost alături de mine! Nu este uşor să lucrezi cu mine, ştiu asta, dar vă mulţumesc şi hai să continuăm să câştigăm, pentru că îmi place această senzaţie! O parte din inima mea, de multe ori am spus asta că este Australia. L-am văzut pe Darren pe ecran, aşa că aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă urmărească. Nu mai este antrenorul meu, dar este ca din familia mea, aşa că este întotdeauna o plăcere să vin aici şi simt că parcă sunt o parte din Australia. Vă mulţumesc încă o dată”, a spus Simona Halep, la festivitatea de premiere.

După ce s-a retras din turneul de la Sydney, de săptămâna viitoare, Simona Halep rămâne la Melbourne și se pregătește pentru debutul în Australian Open 2022, primul turneu de Mare Șlem al anului.