20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:43
No menu items!

Simona Halep a câștigat turneul de la Roland Garros! Primul Grand Slam din carieră pentru româncă

spot_img

Simona Halep a câștigat, sâmbătă în premieră, turneul de Grand Slam de la Roland Garros! Este primul trofeu de Mare Șlem al liderului mondial, după 4 finale jucate, dintre care 3 la Paris.

În fața lui Sloane Stephens, care, în iulie 2017, era pe locul 957 WTA, Halep a pierdut primul set. Stephens, locul 10 WTA acum, a făcut break-ul la 2-1 și și-a păstrat avantajul până la final, când a închis cu 6-3.

În cel de-al doilea set, Halep a început prost și a pierdut serviciul, iar Stephens s-a dus la 2-0. Halep a revenit incredibil și a câștigat patru game-uri consecutive, însă a fost egalată la 4. Au urmat alte două game-uri câștigate de liderul mondial și Halep și-a adjudecat setul cu 6-4 și a dus meciul în decisiv. În setul decisiv, Halep a predat o lecție de tenis adversarei sale. A condus cu 5-0 și a câștigat cu 6-1 și, acum, este lider mondial cu trofeu de Mare Șlem.

„În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor, au fost minunați. În ultimul game am simțit că nu mai pot respira. Am încercat să nu mai repet greșelile din urmă cu un an. Am visat la acest moment de când m-am apucat de tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat asta la Roland Garros. Parisul e un oraș special”, a fost reacția Simonei Halep.

Alex Militaru