10.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:47

Simona Halep a câştigat turneul de la Doha, al şaptelea său succes în circuitul WTA

spot_img

 simona halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial, a câştigat, duminică, turneul de tenis de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea să succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5, după ce a învins-o în finală pe germanca Angelique Kerber (cap de serie 6) cu 6-2, 6-3.

Jucătoarea Simona Halep a declarat, duminică, după ce a câştigat turneul de la Doha, că pentru ea această săptămână a fost deosebită şi că acum, după ce a obţinut cel mai mare succes din carieră, are mai multă încredere în ea.

“A fost o săptămână uau pentru mine. O felicit pe Angelique, este o jucătoare foarte bună. Acum am mai multă încredere în mine, e cel mai mare turneu pe care l-am câştigat. Eu mă bucur de fiecare moment pe teren, îmi place tenisul şi să mă aflu aici”, a spus Halep.

Românca a declarat după ce a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-2, 6-3 în ultimul act că nu credea că va ajunge în finala competiției din capitala Qatarului.

Turneul de la Doha, dotat cu premii de 2.440.070 de dolari, este primul de categorie Premier 5 câştigat de Halep. Pentru acest succes, Simona Halep a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

C.A.