9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:04
No menu items!

Silvio Berlusconi, internat pentru probleme la genunchi, în ultimele zile de libertate

spot_img

Silvio Berlusconi: Guvernul italian „trebuie să meargă înainte”

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, care se află în așteptarea unei importante decizii judiciare, a fost spitalizat joi seara după ce a acuzat dureri la un genunchi, relatează vineri media italiene preluate de AFP.

 Potrivit presei, Berlusconi, care a fost spitalizat la Milano (nordul Italiei), suferă de o inflamație la genunchiul stâng. Dacă examenele medicale la care a fost supus vor avea rezultate satisfăcătoare va putea fi externat rapid, pentru a profita de ultimele sale zile de libertate.

Tribunalul de la Milano urmează să decidă la 10 aprilie modul în care Il Cavaliere urmează să-şi execute pedeapsa, stabilită printr-o condamnare definitivă, de un an de închisoare pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset.

Având în vedere că are 77 de ani, Berlusconi nu va fi închis și va putea fie să-și ispășească pedeapsa la domiciliu, fie să presteze muncă în folosul comunității.

La ședința din 10 aprilie avocații săi urmează să ceară oficial să i se permită să aleagă a doua variantă și ar putea chiar propune un ONG sau o asociație pe lângă care să presteze această muncă.

Tribunalul va avea la dispoziție cinci zile pentru a lua o decizie, după care libertatea de acțiune, de exprimare și de mișcare de care se bucură încă Silvio Berlusconi vor fi restricţionate.

Presa apreciază că tribunalul îi va permite să efectueze muncă în folosul comunităţii, arestul la domiciliu fiind pronunţat în cazul pesoanelor în vârstă considerate „periculoase”.

Dar inclusiv regimul acestui tip de pedeapsă este puternic reglementat, astfel încât, Berlusconi nu va putea să participe la vreo campanie electorală sau să susţină discursuri, cu două luni înainte de alegerile europene în care sondajele prezintă partidul său, Forza Italia, în scădere, la aproximativ 20% din intenţiile de vot.

C.A.