20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:06

Silvio Berlusconi: Guvernul italian „trebuie să meargă înainte”

spot_img

Silvio Berlusconi: Guvernul italian „trebuie să meargă înainte”

Liderul dreptei italiene Silvio Berlusconi a dat asigurări duminică seara în cadrul unui discurs în cadrul unei manifestaţii organizate la Roma în favoarea sa, că Guvernul „trebuie să meargă înainte”, în contextul în care condamnarea sa, joi, de către Curtea de Casaţie a provocat o mare tensiune pe scena politică.

„Am spus acest lucru de multe ori, în mod clar şi direct, şi repet că guvernul trebuie să meargă înainte”, a afirmat Berlusconi în faţa a peste o mie de simpatizanţi care s-au adunat duminică în faţa reşedinţei sale, Palatul Grazioli, pentru a-l încuraja,adăugând că guvernul Letta trebuie să continue să ia „măsurile economice de care ţara are nevoie şi pe care parlamentul va trebui să le aprobe”.

În pofida tonului său conciliant faţă de Guvern şi majoritatea de centru-dreapta care îl sprijină, Il Cavaliere nu şi-a reţinut criticile la adresa magistraturii care l-a condamnat la un an de închisoare pentru fraudă fiscală.

„M-au acuzat de o evaziune fiscală de 7 milioane de euro, în anii în care Grupul Mediaset /fondat de Berlusconi la Milano, în 1978, n.r./ a vărsat fiscului italian 567 de milioane de euro de impozite”, a subliniat Berlusconi.

„Eu sunt aici, rămân aici, nu abandonez lupta şi toţi împreună vom continua această bătălie pentru democraţie şi libertate, pentru ca cetăţenilor să nu le fie teamă să se trezească în închisoare, fără a fi comis niciun delict”, a conchis Il Cavaliere, asigurând în repetate rânduri că este „nevinovat”.

Silvio Berlusconi a fost condamnat de către Curtea Supremă de Justiţie din Italia la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset, dintre care trei acoperiţi de o amnistie.

C.I.