11.8 C
București
joi, 6 mai 2021 - 10:31

Sicilia vrea să expulzeze toți migranții

Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a sfidat duminică guvernul italian și a publicat o decizie de închidere a tuturor centrelor de găzduire a migranților din insulă, afirmând că acestea facilitează transmisia noului coronavirus, scrie AFP, conform Hotnews.

Surse din ministerul italian de Interne au precizat imediat că această măsură regională este invalidă, deoarece astfel de decizii țin de competența statului.

“Până mâine la miezul nopții, toți migranții prezenți în +hot spots+ și în toate centrele de primire din Sicilia trebuie imperativ să fie transferați în instalații situate în afara insulei”, se arată în această decizie de 30 de pagini.

Textul interzice de asemenea oricărui migrant “să intre, să tranziteze sau să facă escală pe teritoriul regiunii siciliene cu ambarcațiuni, mari sau mici, inclusiv cele ale ONG-urilor”.

Președintele regiunii își argumentează decizia prin faptul că “nu este posibil să garantezi sejurul pe această insulă respectând măsurile sanitare de prevenție a contagiunii”.