10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:34
No menu items!

Sibiu: Un TIR scăpat de sub control a avariat trei case

spot_img

TIR_casa

Trei case din localitatea Miercurea Sibiului au fost avariate, duminică noapte, după ce un TIR care circula pe DN 1 a fost scăpat de sub control din cauza vitezei şi a intrat în aceste imobile. Șoferul TIR-ului şi un pasager, grav răniţi, au fost scoşi din maşină de către echipajele de descarcerare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că accidentul rutier s-a produs în noaptea de duminică spre luni, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului, unde un TIR scăpat de sub control a lovit trei case, două dintre acestea fiind distruse în mare parte.

În urma accidentului, şoferul şi pasagerul din autotren au rămas încarceraţi, iar echipajele de descarcerare au intervenit timp de peste patru ore pentru a-i scoate din maşină.

“Pasagerul are un traumatism toracic sever prin strivire, este conştient, este stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator, are traumatisme ale membrelor inferioare, unul dintre picioare a fost practic prins între cabina TIR-ului şi între colţul casei. Şoferul, la rândul său, are policontuzii”, a declarat Mirela Bădescu, medic SMURD Sibiu.

Potrivit martorilor, într-una dintre cele trei case, TIR-ul a ajuns până în sufragerie. Proprietarii dormeau în camerele alăturate. “Am dormit şi m-am trezit cu o bubuitură şi o sperietură grozavă. Am văzut impactul, a fost devastator. Eu dormeam în camera din faţă şi fetele dormeau la o cameră mai în spate”, a spus Ilie Sinea, proprietarul acestei case, citate de Mediafax.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor la faţa locului, că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum umed, într-o curbă uşoară. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală şi distrugere.

R.D.