3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:12
No menu items!

Sibiu Rally Challenge programează două curse pe Transfăgărășan. Vezi când se vor desfășura

spot_img

Evenimentul va cuprinde și o paradă de mașini istorice

transfagarasan

Prima ediție a competiției Sibiu Rally Challenge, care va cuprinde și două curse de raliu pe partea nordică a Transfăgărășanului, va avea loc în perioada 9-12 octombrie, au anunțat organizatorii.

Alte evenimente auto vor avea loc astfel: în Piața Mare din Sibiu, speciala Păltiniș care va fi parcursă în nocturnă și circuitul de rally cross.

”Sibiu Rally Challenge este o competiție, dar în același timp și un festival al sporturilor cu motor. Este un eveniment complet nou și obiectivul nostru este să devină un reper în lumea sporturilor cu motor internațională”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Ziua de joi, prima a evenimentului, este dedicată recunoașterilor și instalării partcipanților în Piața Mare a orașului. Vineri sunt programate startul festiv, parada mașinilor pe străzile din centrul orașului și speciala Păltiniș în nocturnă. Ziua de sâmbătă este dedicată ”celui mai spectaculos drum din lume” – Tranfăgărășan,  care va găzdui în premieră o competiție auto pe partea dinspre Sibiu.

”Transfăgărășanul este, cu siguranță, cea mai mare provocare de la Sibiu Rally Challenge. Va fi parcurs o dată în urcare și o dată în coborâre și sunt sigur că va fi un moment extraordinar atât pentru cei implicați, cât și pentru spectatori”, a afirmat Itu.

Evenimentul se va încheia duminică, pe circuitul de rally cross, cu confruntarea celor mai buni piloți. Sibiu Rally Challenge este un eveniment inspirat de Festivalul Vitezei de la Goodwood și va reuni piloți de top, mașini de competiție, mașini istorice și oameni din industria auto, au mai spus organizatorii.

Realizatorii emisiunii auto Top Gear, produsă de BBC, au afirmat despre Transfăgărășan că ”este cea mai bună șosea din lume”.

 V.B.