1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:52
No menu items!

Sibiu: Consilier local la spital după ce a fost muşcat de un urs

spot_img

Un consilier local din comuna Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, care se afla pe câmp, a fost atacat joi de un urs care l-a muşcat de mâna stângă şi de piciorul stâng. Bărbatul a fost transportat la spital de un localnic, cu maşina.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că un bărbat de 60 de ani din Porumbacu de Jos a ajuns la spital, după ce a fost muşcat de un urs. “Pacientul a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe, fiind muşcat de urs. Rănile i-au fost toaletate. A primit îngrijiri medicale şi a fost internat în Secţia Chirurgie 2. Plăgile muşcate sunt la piciorul stâng şi la mâna stângă. Pentru una dintre răni s-a făcut sutură”, a explicat Todăriţă.

Potrivit acestuia, se vor face şi investigaţii în Secţia Boli Infecţioase, pentru a stabili dacă animalul era turbat.

Todăriţă a precizat că starea pacientului este stabilă, nefiind în pericol.

La rândul său, bărbatul muşcat de urs, Ioan Tomoioagă, care este consilier local în comuna Porumbacu de Jos, a declarat presei că s-a dus la câmp să verifice starea culturii de porumb, după ce mai mulţi vecinii i-au spus că era distrusă de urşi.

“Când am ajuns acolo, nu am făcut nici trei – patru paşi că ursul a şi fost în porumb şi a sărit pe mine aşa, ca un câine când scapă din lanţ. Când l-am văzut, eu am dat să fug, dar am văzut că mă ajunge şi m-am întors către el. M-am întors şi am făcut cu mâinile să-l îndepărtez. A venit pe mine. Eu l-am prins de gât şi de o ureche. Când l-am prins aşa, el m-a prins de vârful capului, dar mi-a luat numai pălăria. Puteam să fi murit în momentul acela. Eu cum îl ţineam de gât, nu putea să se apropie de mine şi atunci s-a întors şi mi-a luat mâna în gură şi mi-e găurită mâna şi pe o parte şi pe alta”, a declarat bărbatul.

El a mai spus că ursul l-a muşcat şi de un picior, după care a fugit.

Bărbatul rănit a fost văzut de un localnic, aflat cu maşina în zonă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Andrei Tudor