33.4 C
București
miercuri, 19 iunie 2024 - 22:37
No menu items!

Sibex: Nu avem legătură cu firmele lui Cristian Sima

spot_img

Sibiu Stock Exchange (Sibex) susţine, printr-un comunicat, că nu are niciun fel de legătură cu WBS Holding și că nu deține informații despre eventualele operațiuni desfășurate de către Cristian Sima cu banii clienților WBS Holding, iar activele Sibex, inclusiv fondurile bănești, sunt în deplină siguranță.

„Sibex nu are nici un fel de legătură sau relații cu WBS Holding (societate care, după informațiile pe care le avem până în prezent, ar fi înregistrată în Insulele Virgine și nefiind reglementată sau supravegheată de către CNVM) și nu deține nici un fel de informații referitoare la eventualele operațiuni desfășurate de către Cristian Sima cu banii clienților WBS Holding”,  se afirmă în comunicatul Sibex

Totodată, WBS Holding nu este și nu a fost niciodată participant pe piețele administrate de Sibex- sau membru compensator sau acționar al SC Casa Română de Compensație SA (CRC).

„Activele Sibex, inclusiv fondurile bănești, sunt în deplină siguranță, se află în totalitate la dispoziția societății și nu au nici o legătură cu unele dintre informațiile vehiculate în mass-media. Decizia de demitere a dlui Cristian Sima din funcția de Director General și conducător al Sibex a fost adoptată de către Consiliul de Administrație al societății ca urmare a faptului că dl. Sima nu și-a îndeplinit atribuțiile care îi reveneau în această calitate „, se mai spune în comunicat.

IPJ Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima în baza informaţiilor apărute în presă potrivit cărora acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el.(S.S.)