3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 19:13
No menu items!

Și UK caută muncitori români. Ambasadorul: Nu am vrut să implic România în asemenea dialog

spot_img

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a subliniat, într-o intervenție la Digi24, că în această perioadă nu încurajează deloc transportul muncitorilor sezonieri în Marea Britanie. Diplomatul român a recunoscut că a avut solicitări privind căutarea unor soluții pentru transferul muncitorilor români sezonieri, dar că nu a dorit absolut deloc să implice statul  într-un astfel de dialog.

„Da, există și în Marea Britanie nevoie de forță de muncă sezonieră. E nevoie de muncitori care să se ocupe de recolte. Cele mai multe semnale le-am primit din Scoția, dar și din sudul Marii Britanii. Dar vă spun că n-am dorit să implic statul român în asemenea dialog. Mi se pare că lucrurile trebuie să se așeze pe un făgaș normal. Pe viitor, vom vedea cum pot fi transferați munictori, în ce condiții, astfel încât să existe beneficii și pentru ei și pentru economie. Acum, însă, mi se pare prematură discuția. Consider că trebuie să ne ferim să încurajăm mișcarea aceasta a forței de muncă”,  a precizat ambasadorul Mihalache.

Răspunsul ambasadorului României era legat de faptul că autoritățile române au permis unor firme de recrutare să transporte mii de muncitori români în Germania, în plină pandemie. Reprezentanți ai unor organizații italienești au solicitat, de asemenea, ca restricțiile să fie ridicate și pentru muncitorii care sunt interesați să obțină contracte de muncă sezonieră în agricultura Italiană.