14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 12:52

Și românii cu pașapoarte temporare pot călători în Japonia fără viză

spot_img

Cetățenii români pot călători în Japonia fără viză, dacă vizita lor este de maximum 90 de zile, a transmis vineri Ambasada Japoniei. Măsura s-a prelungit și este valabilă până la finalul anului 2018, fiind incluși, de la 1 ianuarie 2016, și posesorii de pașapoarte temporare.

Ambasada Japoniei în România dorește să aducă la cunoștință că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor și a relațiilor culturale și comerciale dintre Japonia și România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv) implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei Japoniei.

Cetățenii români posesori de pașapoarte valide, emise de autoritățile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a sta pe o perioadă ce nu depășește 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.

Condițiile acestea nu se aplică și cetățenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activități (inclusiv în domeniul artistic și sportiv, contra unei remunerații).

Ambasada Japoniei subliniază că românii care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligați să respecte legile și reglementările din Japonia.

Posesorii de pașapoarte temporare vor fi de asemenea incluși în acest program, începând cu data de 1 ianuarie 2016.