15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 22:11

SI revendică într-o înregistrare video decapitarea unui al doilea ostatic american – VIDEO

“Revin, Obama, şi revin din cauza politicii voastre externe arogante faţă de Statul Islamic”, declară omul costumat în negru

 Steven Sotloff

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, relatează Reuters și AFP.

În această înregistrare, intitulată “al doilea mesaj către America”, jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, apare în genunchi, îmbrăcat într-un combinezon de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gâtul jurnalistului.

Totodată, bărbatul mascat a lansat și o amenințare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, și a avertizat guvernele să retragă „această alianță malefică a Americii împotriva Statului Islamic”, a precizat SITE.

“Revin, Obama, şi revin din cauza politicii voastre externe arogante faţă de Statul Islamic”, declară omul costumat în negru.

Casa Albă a anunţat că încă nu a confirmat autenticitatea acestei înregistrări video.

Jurnalistul independent Steven Sotloff a fost răpit în Siria în august 2013. Într-un mesaj video difuzat de televiziunea Al-Arabiya la 27 august, mama acestuia, Shirley Sotloff, a făcut apel la liderul grupării SI Abu Bakr al-Baghdadi să-i elibereze fiul.

Pe data de 19 august gruparea jihadistă a publicat un prim videoclip în care prezenta decapitarea unui alt jurnalist american, James Foley. Atunci gruparea a afirmat că Foley a fost ucis ca represalii la loviturile aeriene americane împotriva SI.

Videoclipul a fost postat după ce Statele Unite și-au reluat loviturile aeriene în Irak în luna august, pentru prima dată de la încheierea operațiunii militare americane în această țară în 2011, notează Reuters.

C.A.