22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 9:38
No menu items!

Și Mars România retrage de pe piață loturi de produse fabricate în Olanda

spot_img

Mars România a decis retragerea de pe piață a unor loturi din produsele fabricate în Olanda, deși până la această dată producătorul afirmă că nu a primit nicio reclamație din partea vreunui consumator român.

Potrivit unui comunicat al companiei, produsele care vor fi retrase sunt din gama miniaturi 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4×50 g (Snickers și Mars), respectiv, “Celebrations” 220 g și 400 g.

Măsura este una preventivă, după ce o bucată de plastic a fost identificată într-unul dintre aceste produse.

Până la această dată, MARS a primit o singură reclamație de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamație, subliniază compania.

“Consumatorii care au un astfel de produs sunt rugați să nu-l consume și să contacteze Mars România, fie prin intermediul adresei de e-mail, fie telefonic”, se precizează în comunicatul de presă.

Mars România mai arată că acesta este un incident izolat și doar produsele cu anumite coduri, fabricate în Olanda fac obiectul retragerii de pe piață. Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziție și sigure pentru consum, susține producătorul.

Producătorul american de ciocolată Mars Inc a ordonat, marți, retragerea mai multor tipuri de batoane și bomboane de ciocolată produse la o fabrică din Olanda, după ce un consumator a găsit „o mică bucată de plastic” într-un produs al grupului. 55 de țări sunt vizate de această măsură.

Inițial, compania a lansat o retragere de pe piață în Germania, pe care în prima fază a extins-o la șapte piețe europene: Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia și Spania.

Potrivit agenției de presă DPA, în Germania vor fi retrase de pe piață batoanele de ciocolată Mars, Snickers și Milky Way precum și bomboanele de ciocolată marca „Celebrations” a căror dată de expirare este cuprinsă între 19 iunie 2016 și 8 ianuarie 2017.

R.D.