Și-a ucis soția în spital pentru că nu era de acord cu divorțul. Directoarea de îngrijiri a murit în ciuda eforturilor colegilor de a o salva

Anca Daniela Patriche, care vineri își lua în primire funcția de directoare de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a fost înjunghiată de soțul cu care se afla în divorț.

Agresiunea, de o violență extremă, a avut loc chiar în spital, în timp ce pe hol erau pacienți , dar și personalul unității spitalicești.

Bărbatul a intrat în biroul femeii și a înjunghiat-o de mai multe ori în zona capului și gâtului.

Și-a lăsat soția agonizând într-o baltă de sânge și a încercat să părăsească spitalul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

“Cuțitul l-a avut asupra lui când a intrat în incinta Spitalului Județean. Intenția a fost foarte clară, de vreme ce a avut obiectul apt de a produce moartea asupra sa (cuțit de bucătărie cu lama de 40 de cm) și și-a dus la capăt ceea ce a gândit,

rezultatul s-a produs, este foarte clar că intenția a fost clară de a ucide. (…) După comiterea faptei a ieșit pe hol și a încercat să plece liniștit

fără niciun fel de alte activități care să ducă la ideea că a vrut să fugă sau să ascundă arma. Cuțitul a fost găsit la fața locului”,a declarat procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Din păcate, Anca Daniela Patriche a murit în ciuda încercărilor colegilor ei de a o readuce la viață. Manevrele de resuscitare au durat aproape o oră, dar fără rezultat.
Cei doi erau în divorț. Femeia nu solicitase ordin de restricție, deși se pare că fusese de multe ori victima caracterului violent al soțului ei.

Anca Patriche, de 49 de ani, asistent șef al Secției de Chirurgie, câștigase, prin concurs, funcția de director de îngrijiri al Spitalului de Urgență Piatra Neamț.

Cu puțin timp înainte de a fi ucisă, fusese instalată în funcție, dar nu apucase să își ia în primire biroul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unității medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soț în vechiul birou.

NICIUN COMENTARIU