20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:50
No menu items!

Shoppingul online i-a acaparat pe români. Vânzările de materiale de construcții sunt pe val

spot_img

online

Vânzările online de materiale de construcții sunt în creștere accentuată, în condițiile în care cel mai mare retailer specializat pe această nișă a încheiat 2013 cu un rulaj de peste 5 milioane de euro. Pentru următorii trei ani, tragetul Depozit-Online.ro este de 20 de milioane de euro.

„Am demarat afacerea Depozit-Online.ro în 2009 pentru că am văzut oportunitate pe această nișă. Nu exista niciun magazin online de materiale de construcții. De nișă la vremea respectivă, dar în următorii ani a devenit un segment important al vânzării de materiale de construcții. Acum, din informațiile noastre, toți arhitecții, toate persoanele care doresc să se informeze în acest domeniu, intră la noi pe site și găsesc informații despre preț, detalii și fișe tehnice sau tutoriale despre peste 25.000 de produse”, a declarat Adrian Popa, Manager Depozit-Online.ro.

Depozit-online a crescut de la an la an cu peste 100%, însă pentru a susține creșterea din acest an managerul spune că are nevoie de capital de lucru.

„Suntem în discuții cu mai multe bănci pentru creșterea investițiilor, dar nu excludem nici găsirea unui partener strategic din industrie sau investitor. Sigur, creșterile anuale ale Depozit-Online nu au trecut neobservate de producători sau chiar de lanțuri de DIY (do it yourself, n.r.), am avut discuții în acest sens, însă căutăm stabilitate mai ales pentru extindere pe orizontală la nivel național”, a mai spus Adrian Popa.

Cele mai importante game de produse sunt: materialele grele (fier, cărămidă, bca, ciment, tencuieli), finisajele (adezivi, polistiren, vopseluri, gipscarton, profile, vată minerală), instalațiile, acoperișurile, sculele și uneltele. Depozit-Online vinde în toată țara, dar cele mai mari cifre vin din București, Ilfov, iar pe locurile următoare se află județele limitrofe Ilfovului și zona de Sud a Moldovei, Oltenia și Dobrogea.

C.C.