3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:19
No menu items!

Sharon Stone, recompensată de laureaţi ai premiului Nobel pentru pace, pentru lupta contra SIDA

spot_img

 SHARON STONE

Actriţa americană Sharon Stone a fost recompensată de mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru pace reuniţi la Varşovia, miercuri, cu Premiul pentru Pace (Peace Summit Award), pentru implicarea sa în lupta contra maladiei SIDA.

Premiul i-a fost înmânat actriţei americane de liderul istoric al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, Dalai Lama, avocata iraniană Shirin Ebadi şi de irlandeza Betty Williams, într-o ceremonie care a avut loc la Varşovia, organizată pentru a marca cel de-al 13-lea summit al laureaţilor premiului Nobel pentru pace, scrie Global Post.

„Acum, avem medicamente, dar am pierdut totuşi 40 de milioane de persoane din cauza SIDA. Am schimbat faţa SIDA, dar un copil moare în lume la fiecare două minute. Vreau să vă gândiţi la câţi copii au murit de când noi am sosit aici în această dimineaţă şi vreau să simţiţi această povară”, a subliniat Sharon Stone în discursul de acceptare a premiului.

Printre alți câștigători ai acestui premiu se numără actorul italian Roberto Benigni, actorul american George Clooney și compozitorul Cat Stevens.

C.A.