16.1 C
București
joi, 13 mai 2021 - 23:58

Shakshuka cu carne

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

shakshuka_carne

Ingrediente:

  • 2 ardei capia,
  • 300 gr carne tocată,
  • 3 căței usturoi,
  • 4 ouă,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 1/3 linguriță boia,
  • ½ linguriță chimen,
  • 200 gr roșii cuburi,
  • 1 linguriță turmeric,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță, se strivește sau se feliază și se sotează în ulei cu chimenul până când  începe să se rumenească.

shakshuka1

Se adaugă carnea tocată și pasta de ardei. Se frige carnea la foc mediu până când  începe să-și schimbe culoarea și să prindă crustă rumenie deasupra.

shakshuka2

Ardeiul se spală, se taie în jumătate și se curăță de semințe. Apoi, pe lățime, se taie julien și se adaugă peste carnea și usturoiul călite. Se lasă 5 minute la foc mediu, se adaugă roșiile cuburi amestecate cu restul condimentelor și se lasă la foc mic pentru 10 minute.

 Ardeiul nu trebuie să se înmoaie de tot, trebuie să rămână ușor crocant.

shakshuka3

Între timp, se încălzește cuptorul la 170 grade.

Amestecul de legume se toarnă într-o tavă sau se poate introduce și cu tigaia în cuptor; se face loc cu o lingură pentru cele 4 ouă și se introduce la cuptor.

shakshuka4

Se lasă 4-6 minute, cât să se albească albușul, iar gălbenușul să rămână moale.

shakshuka5

Se servește caldă, cu pătrunjel verde presărat deasupra și cu lipie.

shakshuka6

Poftă bună!

Nicoleta Popa