23 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 17:28
No menu items!

Shakira, judecată pentru o fraudă de 14.5 milioane de euro

spot_img

Cântăreaţa columbiană Shakira va fi judecată pentru că a fraudat fiscul spaniol cu 14,5 milioane de euro, simulând că nu locuieşte în Spania şi disimulându-şi veniturile într-o reţea complexă de paradisuri fiscale, relatează EFE, citată de Agerpres.

Instanţa din Barcelona a respins joi recursul prezentat de artistă pentru a evita procesul şi a confirmat că există suficiente dovezi pentru ca artista să fie judecată în urma plângerii pentru infracţiuni comise împotriva Fiscului spaniol.

Shakira a plătit deja 14,5 milioane de euro pe care Agenţia Tributară din Spania îi pretindea – plus alte 3 milioane ca dobândă – pentru o presupusă fraudă comisă între anii 2012 şi 2014, ceea ce nu o va împiedica să se aşeze în banca acuzaţilor la cererea Fiscului.

Cântăreaţa a anunţat joi într-un comunicat că va continua să-şi susțină nevinovăţia la tribunal. Comunicatul precizează că Fiscul nu a stabilit ferm dacă Shakira a comis fraudă fiscală şi face apel părţilor să-şi „prezinte acuzaţiile într-un alt proces decât cel actual”. Respingerea apelului este un pas înainte în proces care va avansa pe făgaşul obişnuit”, se arată în comunicat.

Prin urmare, echipa de avocaţi ai artistei columbiene va continua să-i apere nevinovăţia, cum a făcut şi până acum, „prin prezentarea de argumente juridice, dovezi şi rapoarte ale unor experţi din domeniul fiscal”, se mai arată în comunicat.

D.Constantin