6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 1:48

Sfaturile lui Traian Băsescu despre corupție către tinerii politicieni

spot_img

Președintele României le spunea lui Victor Ponta și tinerilor social-democrați să nu pună mâna pe bani

Ponta_Basescu_SZ

Președintele Traian Băsescu îi sfătuia, în 2006, pe tinerii social-democrați, la Școala de vară a TSD, să nu pună mâna pe bani, pentru ca, mai târziu, alții să se folosească de acest ajutor și să-i compromită.

Prezent, pe 9 septembrie 2006, la Școala de vară a TSD, desfășurată în Complexul studențesc Regie, președintele României a ținut un discurs moralizator în fața tinerilor social-democrați, aspiranți în cariera politică. Alături de el, se afla chiar Victor Ponta, președintele din acel moment al Tineretului Social-Democrat.

Nu pune mâna pe bani. Doar de la mama, de la tata, de la frate, de la soră. O să întâlniţi foarte mulţi care vin: eu v-am adus un milion pentru campania electorală! Trimite-l la trezorier. Numai aşa o să poţi să spui, la televizor: Alo, care spuneaţi că mi-aţi dat mie vreun ban (…)  Nu fă niciodată compromisuri care să te pună în situaţia ca, la un moment dat, cineva să-ţi spună: Păi, domnu’…, îţi spune public, când îi vine bine… păi, domnu’, nu ne-am înţeles noi cu mânăria aia şi acu ce, vii să dai lecţii” (…) un politician care a făcut compromisuri şi a pus mâna pe bani trebuie să se gândească dacă mai face politică

Traian Băsescu
9 septembrie 2006

Valeriu Motoc