-3.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 4:06
No menu items!

Sfaturi de la Anonymous: Cum să rămâi anonim online

spot_img

Titlul acestui articol este un joc de cuvinte intenționat, scrie utilizatorul „righteous” pe siteul grupului Anonymous, anonhq.com, oferint sfaturi despre cum poate un utilizator de internet să rămână anonim online.

Noi toți auzim despre NSA și supravegherea făcută de guvern sau despre hackeri ascunși în umbră, scrie Righteous. Pentru unii, internetul poate părea un loc înfricoșător și care poate intimida. Vreți să vă simțiți mai în siguranță online? Vreți să faceți frică o achiziție online? V-ar plăcea să interacționați și să cunoașteți oameni din întreaga lume, fără a vă simți spionat de unele puteri necunoscute? Dacă aveți, ca mulți oameni, suspiciuni sau ezitări când navigați online, iată câteva sfaturi de la profesioniști despre cum puteți sta anonim în călătoria dumneavoastră.

Pasul 1. Folosiți un software bun de firewall pentru computer. Un firewall bun pe care îl puteți folosi este un produs scump construit direct în Kaspersky Internet Security și Norton (2013). De asemenea, folosind Kaspersky sau Norton, primiți protecție spyware și protecție live a website-ului pentru a vă proteja de site-uri web nesigure.

Pasul 2. Achiziționarea unui firewall hardware. Puteți să-l luați cu cel puțin 50 USD, la mâna a doua. Acest lucru vă ajută la protejarea nu numai a computerului dumneavoastră, dar, dacă îl „agățați” la conexiunea dvs de internet înainte de router/modem, acesta protejează toate dispozitivele din rețea.

Pasul 3. Utilizați o conexiune VPN. VPN (Virtual Private Network) simulează de fapt computerul dumneavoastră ca și cum sunteți conectat în rețea din altă locație. O companie de VPN bună pentru a fi utilizată este IPVanish. Ea oferă SSL, precum și conexiuni VPN.

Pasul 4. După ce ați terminat pașii 1-3, acum aveți nevoie de un browser mai sigur decât IE, Firefox, Chrome etc. Este vorba despre Rețeaua Tor. Tor este unul dintre cele mai importante browsere web care, de asemenea, vine cu o altă conexiune VPN și păstrează vizionarea website-ului dumneavoastră privată. Tor este 100% gratuit și sigur de utilizat.

Cum vă puteți proteja în continuare interacțiunea dumneavoastră privată ca anonim online? Inventați un alias, un pseudonim dacă vreți, cu un nume la alegere. Înregistrați acest nume la unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de email. Utilizați acest nou email pentru a înregistra orice cont nou de Twitter, Facebook, Instagram etc. Asigurați-vă că ștergeți toate cookie-urile din browser înainte de a utiliza acest alias, sau, și mai bine, folosiți un browser web diferit pentru identitatea anonimă decât ar trebui să utilizați pentru activitatea obișnuită pe internet. Dacă aveți nevoie în continuare de securitate dincolo de aceste etape poate doriți să apelați la criptare, stenografie sau sistemul TAILS.

Olimpia Diaconiuc