8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 3:59

Sfatul lui Băsescu pentru Iohannis

spot_img

Fostul preşedintele Traian Băsescu, acum senator PMP, a declarat, marţi, că nu există motivaţie pentru ca proiectul de buget pentru 2017 să fie retrimis de Klaus Iohannis Parlamentului, deoarece deficitul este sub 3%.

“În momentul de faţă nu poţi să conteşti bugetul. Deci, trebuie să-i dai drumul. Suntem în mijlocul lunii februarie, sunt de pus în aplicare legi care vizează şi creşteri de salarii, de pensii, dar trebuie multă atenţie la rectificare. Acum e mult prea târziu. În momentul de faţă bugetul este desenat şi arată ca un desen frumos, că e photoshopat. Ei au scos ridurile de pe faţa bugetului, totul e ok. (…)Bugetul nu arată cu deficit. În momentul de faţă eu cred că nu există o motivaţie să trimiţi bugetul înapoi. Dacă bugetul ar fi fost cu minus 3,5, preşedintele putea spune: măi oameni buni, eu vreau să ne menţinem în criteriile de la Maastricht să intrăm în zona euro, iar din acest motiv vă trimit bugetul înapoi, să ajustaţi deficitul”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că datele estimate de Comisia Naţională de Prognoză s-au dovedit, în timp, ca fiind mai aproape de realitate decât cele furnizate de Comisia Europeană.

“Eu mi-aş dori să se ajungă la o creştere de 4,4, dar guvernul lucrează cu cifrele instituţiilor naţionale şi avem Comisia Naţională de Prognoză, care a dat creştere de 5,2%. Trebuie să recunoaştem totuşi că în anii din urmă datele Comisiei Naţionale de Prognoză au avut o acurateţe mai mare decât ale UE. Este exclus să avem această creştere economică. De data aceasta nu se va întâmpla, dar aici este disputa între datele naţionale şi datele UE. Dar, în ultimii ani, am avut creştere mai mare decât datele furnizate de UE”, a mai Traian Băsescu.

R.D.